Base

Name

Thea Kiær

Born

19/03/1988

Biography

 

Thea Kristine Tangen Kiær er en norsk kunstner, f.1988, oppvokst på Østlandet, men bosatt i Trondheim.

Hun maler hovedsakelig malerier i olje-og akryl, lager grafikk og tegner. Hun tegner også portretter på oppdrag og har egen nettbutikk på sin hjemmeside http://www.thea-art.com. Maleriene hennes er både figurative og abstrakte, men felles for hennes verker er sterke farger og harmoniske uttrykk. Thea er opptatt av det indre følelsesliv og vil med sine bilder berøre betrakteren med melankoli og ettertanke.

Thea er utdannet interiørkonsulent og er veldig interessert i å plassere kunst inn i interiør. Hun er også utdannet førskolelærer fra UiT og DMMH. I tillegg har hun tatt videreutdannelse i kunst og håndverk 5.-10. trinn ved Universitetet i Sørøst-Norge, avd Notodden og har undervist i kunst og håndverk på barneskole. Thea jobber i dag som kunstformidler på Kunsthall Trondheim og som kunstlærer på Arttik Trondheim.

 

Thea har vært med på flere utstillinger og fått gode anerkjennelser for sin kunst. I august 2011 ble hun kurert til å være med i den internasjonale kunstboken «International Contemporary Artists vol III» utgitt i New York og Athen av ICA Publishing. I tillegg kan det nevnes at Thea er tippoldebarnet til den verdenskjente kunstmaleren Frits Thaulow.

 

 

Prev. exhibitions

2020: Soloutstilling, Galleri F48, Oslo, NO

2020: Kunst Blindtarmen rundt, Kragerø, NO

2019: Akron Gallery, Trondheim, NO

2019: TIA, Trevisan International Art, Galleria de Marchi, Bologna, IT

2010: Alternativmessen, Tromsø, NO

2007: Fengselet, Hønefoss, NO

2006: Galleri Grassi, Kragerø, NO

2005: Galleri Ramfjord, Oslo, NO

 

Exp. exhibitions

2021: Soloutstilling, Det Øde Galleri og Skaperi, Hole, Røyse, NO.

Website

http://www.thea-art.com

en_US
en_GB nb_NO sv_SE da_DK en_US