Nordic Gesamtkunstwerk på den 60. internasjonale kunstutstillingen ved La Biennale di Venezia

Den 60. internasjonale kunstutstillingen i Venezia vil bli kuratert av Adriano Pedrosa med den overordnede temaet «Stranieri Ovunque – Foreigners Everywhere», hentet fra en serie arbeider startet i 2004 av kollektivet Claire Fontaine. Verkene består av neon skulpturer i ulike farger som gjengir ordene «foreigners everywhere» på et voksende antall språk.

Ifølge kuratoren vil biennalen fokusere på kunstnere som selv er utlendinger, innvandrere, utvandrere, diasporiske, emigranter, eksilerte og flyktninger – spesielt de som har beveget seg mellom den globale sør og den globale nord. I tillegg til hovedutstillingen og prosjektene presentert av de nasjonale paviljongene, vil 2024 se 30 sidearrangementer fra hele verden.

Denne gangen vil Moderna Museet i Sverige vil være ansvarlig for den nordiske paviljongen, med samarbeid fra Kiasma Museum of Contemporary Art i Finland og Office for Contemporary Art i Norge.

Den svenske kunstneren Lap-See Lam er invitert til å skape ideen og rammeverket for kunstverket. Kunstneren Kholod Hawash fra Finland og komponisten Tze Yeung Ho fra Norge slutter seg til Lam for å skape en eksperimentell musikalsk installasjon og forestilling inspirert av en kunstform med en to tusen års historie, Kantonesisk opera.

Moderna Museet

Gesamtkunstwerk tar oss med på en reise inn i eventyrenes verden, der overnaturlige vesener snur virkelighetens logikk på hodet.

Den 60. internasjonale kunstutstillingen ved La Biennale di Venezia er åpen fra 20. april til 24. november 2024.

Select your currency